Home / Recepten / Kalfsgehakt
INGREDIËNTEN
■ 500 gram kalfsgehakt
■ 500 gram aardappelblokjes
■ 250 gram diepvriesdoperwten
■ 200 gram kastanjechampignons
■ Bos wortels
■ Halve rode paprika
■ 2 uien
■ Peterselie
■ 2 theelepels mosterd
■ Chilipoeder
■ Kerriepoeder
■ Wok chilisaus
■ Currysaus
■ Bakboter
■ Zout en peper
AAN DE SLAG
Snijd de wortels, kastanjechampignons, paprika en uien fijn. Kook vervolgens de doperwten en wortels in 10 minuten beetgaar. Kruid ondertussen het gehakt met chilipoeder, kerriepoeder, mosterd, zout en peper.
Verhit in een grote pan de bakboter en bak de aardappelblokjes goudbruin. Voeg naar smaak zout toe. Bak in een andere pan (zonder bakboter) het gehakt rul. Voeg vervolgens de uien en paprika toe en na 1 minuut ook de champignons. Voeg tot slot na 2 á 3 minuten ook de wortels, dopertwen en wok chilisaus toe.
Voeg alle ingrediënten samen in één pan zodra alles lekker gebakken en gaar is. Maak het gerecht af met fijngehakte peterselie en currysaus.